Kup bilet
Centrum Nauki Experyment
poniedziałekZamknięte
wtorek9:00 — 18:00
środa9:00 — 18:00
czwartek9:00 — 18:00
piątek9:00 — 18:00
sobota10:00 — 19:00
niedziela10:00 — 19:00
1 stycz.Zamknięte
3 luty9:00 — 18:00
10 luty9:00 — 18:00
17 luty9:00 — 18:00
24 luty9:00 — 18:00
30 grudz.9:00 — 18:00
31 grudz.9:00 — 15:00
Zaplanuj wizytę
Centrum Nauki Experyment
poniedziałekZamknięte
wtorek9:00 — 18:00
środa9:00 — 18:00
czwartek9:00 — 18:00
piątek9:00 — 18:00
sobota10:00 — 19:00
niedziela10:00 — 19:00
1 stycz.Zamknięte
3 luty9:00 — 18:00
10 luty9:00 — 18:00
17 luty9:00 — 18:00
24 luty9:00 — 18:00
30 grudz.9:00 — 18:00
31 grudz.9:00 — 15:00
Zaplanuj wizytę
Archiwalne

WARTO SIĘ SZKOLIĆ. Nowoczesna edukacja żywieniowa. Jak skutecznie uczyć zdrowych nawyków?

Zapraszamy nauczycielki i nauczycieli na kolejne szkolenie z cyklu WARTO SIĘ SZKOLIĆ, które odbędzie się 5 lutego w Centrum Nauki Experyment w Gdyni. Tematem spotkania będzie nowoczesna edukacja żywieniowa.

Warsztaty skierowane są do nauczycieli, którzy chcą wzbogacić swoje lekcje o nowoczesne metody i techniki pracy. Zajęcia poprowadzi Agnieszka Danielewicz, magister dietetyk, edukator społeczny w cukrzycy, doświadczony trener szkoleniowy, specjalista z zakresu dietoterapii dzieci i młodzieży oraz żywienia w sporcie.

podczas warsztatów

  • dowiecie się, jak dziś, w dobie mediów społecznościowych i nieograniczonego dostępu do informacji, dzieci i młodzież uczą się o zdrowiu
  • poznacie nieprawidłowości w nawykach i wzorcach żywieniowych dzieci i młodzieży oraz ich wpływ na codzienne funkcjonowanie w szkole
  • wspólnie wykonacie diagnozę i określicie, jaki problem występuje z określonym zachowaniem żywieniowym w grupie lub klasie
  • wybierzecie priorytety oraz określicie kierunki edukacji żywieniowej (cel/metoda/upowszechnianie/efekt)
  • poznacie modele wspierające edukację żywieniową oraz inspiracje gotowe do wykorzystania na lekcjach (scenariusze, filmy, lekcje multimedialne)

termin 05.02.2025 | godz. 15:00–17:00
miejsce Centrum Nauki Experyment w Gdyni
czas trwania 2 godziny
liczba miejsc 25 osób

Finansowane ze środków Unii Europejskiej w ramach programu Horyzont Europa, w związku z realizacją projektu „Interaktywna wystawa FOOD 2030”.