Kup bilet
Centrum Nauki Experyment
poniedziałekZamknięte
wtorek9:00 — 18:00
środa9:00 — 18:00
czwartek9:00 — 18:00
piątek9:00 — 18:00
sobota10:00 — 19:00
niedziela10:00 — 19:00
1 stycz.Zamknięte
3 luty9:00 — 18:00
10 luty9:00 — 18:00
17 luty9:00 — 18:00
24 luty9:00 — 18:00
19 kwiec.9:00 — 15:00
20 kwiec.Zamknięte
21 kwiec.Zamknięte
30 grudz.9:00 — 18:00
31 grudz.9:00 — 15:00
Zaplanuj wizytę
Centrum Nauki Experyment
poniedziałekZamknięte
wtorek9:00 — 18:00
środa9:00 — 18:00
czwartek9:00 — 18:00
piątek9:00 — 18:00
sobota10:00 — 19:00
niedziela10:00 — 19:00
1 stycz.Zamknięte
3 luty9:00 — 18:00
10 luty9:00 — 18:00
17 luty9:00 — 18:00
24 luty9:00 — 18:00
19 kwiec.9:00 — 15:00
20 kwiec.Zamknięte
21 kwiec.Zamknięte
30 grudz.9:00 — 18:00
31 grudz.9:00 — 15:00
Zaplanuj wizytę

WARSZTATY RODZINNE. Żywność pod lupą 6+

Dlaczego powinniśmy częściej jeść warzywa niż czekoladę? Czemu jedne produkty zaliczamy do tych zdrowych, a inne nie? To, co jemy, wybieramy przecież nie tylko przez pryzmat smaku, ale też składników odżywczych, zapotrzebowania kalorycznego czy też tzw. „makro”. I choć w teorii wiemy, że marchewka jest lepszym wyborem od słodkiego batona, to raczej nie analizujemy, dlaczego tak jest. Podczas WARSZTATÓW RODZINNYCH, w ostatni weekend kwietnia i w długi weekend majowy, weźmiemy żywność pod lupę! Sprawdźcie z nami, na co zwracać uwagę, komponując swoje codzienne menu!

podczas smakowitych warsztatów dla rodzin z dziećmi powyżej 6 lat m.in.

  • sprawdzicie, który cukier jest zdrowszy – biały czy brązowy
  • dowiecie się, dlaczego producenci wolą dodawać do żywności sztuczne dodatki, pomimo istnienia ich naturalnych odpowiedników
  • przekonacie się, dlaczego białka to jedne z najważniejszych składników naszych dań
  • przenalizujecie wpływ witamin na nasz organizm
  • poznacie wagę obecności minerałów w codziennej diecie

wiek 6+
termin 26-27.04.2025 i 01-04.05.2025 | godz. 11:00, 13:00 i 15:00
czas trwania ok. 60 minut
bilety 20 zł za osobę wstęp na warsztaty | 35 zł za osobę wstęp na warsztaty i wystawy CNE

flaga Unii Europejskiej i napis Dofinansowano przez Unię Europejską

Finansowane ze środków Unii Europejskiej w ramach programu Horyzont Europa, w związku z realizacją projektu „Interaktywna wystawa FOOD 2030”.