W marcu zastanowimy się, co trafia przez żołądek do mózgu.
Wiosną, kiedy na półkach sklepowych zaczynają się pojawiać pełne witamin nowalijki, często zastanawiamy się nad swoją dietą. Jakie produkty są wartościowe dla naszego organizmu i skąd czerpać poszczególne składniki pokarmowe? Jak odnaleźć właściwe informacje dotyczące sposobu odżywiania wśród zalewających nas zewsząd „dobrych” porad?
Poprzez wykonanie szeregu doświadczeń, pod czujnym okiem Eweliny, naszej edukatorki – dietetyczki, dowiecie się:
– czym różni się białko od węglowodanów i co może być ich pełnowartościowym źródłem?
– dlaczego błonnik jest tak ważny w naszej diecie?
– jak odróżnia się tłuszcze nienasycone od nasyconych?
– skąd bierze się ser?
wiek: 8+
termin: 23-24 marca 2019, godz. 15:00
bilet: 12 zł