Kup bilet
Centrum Nauki Experyment
poniedziałekZamknięte
wtorek9:00 — 18:00
środa9:00 — 18:00
czwartek9:00 — 18:00
piątek9:00 — 18:00
sobota10:00 — 19:00
niedziela10:00 — 19:00
1 stycz.Zamknięte
3 luty9:00 — 18:00
10 luty9:00 — 18:00
17 luty9:00 — 18:00
24 luty9:00 — 18:00
30 grudz.9:00 — 18:00
31 grudz.9:00 — 15:00
Zaplanuj wizytę
Centrum Nauki Experyment
poniedziałekZamknięte
wtorek9:00 — 18:00
środa9:00 — 18:00
czwartek9:00 — 18:00
piątek9:00 — 18:00
sobota10:00 — 19:00
niedziela10:00 — 19:00
1 stycz.Zamknięte
3 luty9:00 — 18:00
10 luty9:00 — 18:00
17 luty9:00 — 18:00
24 luty9:00 — 18:00
30 grudz.9:00 — 18:00
31 grudz.9:00 — 15:00
Zaplanuj wizytę
Archiwalne

WARSZTATY RODZINNE. Planeta na talerzu

Czy zastanawialiście się kiedyś, jak to, co jemy, wpływa nie tylko na nasze zdrowie, ale też na świat dookoła nas? Każdy z naszych żywieniowych wyborów jest istotny – to od nas zależy czy wybierzemy produkt lokalny, czy sprowadzony z drugiego końca świata lub czy zdecydujemy się na jedzenie z ekologicznych upraw, czy też z masowej produkcji. Jedną z dróg do dokonywania właściwych wyborów może być dieta planetarna – która jest korzystna zarówno dla nas, jak i dla naszej planety. I właśnie doświadczenia nawiązujące do tej diety będziecie razem z nami wykonywać podczas WARSZTATÓW RODZINNYCH. Planeta na talerzu – zapraszamy do wspólnego eksperymentowania!

podczas smakowitych warsztatów m.in.

  • odkryjecie, ile cukru znajduje się w popularnych, wysokoprzetworzonych produktach
  • będziecie eksperymentować z witaminą C
  • za pomocą mikroskopu wykryjecie skrobię w różnych rodzajach mąki
  • poznacie najważniejsze zasady diety planetarnej

wiek 6+
termin 15 i 16.03 oraz 22 i 23.03 | godz. 11:00, 13:00 i 15:00
czas trwania ok. 60 minut
bilety 20 zł za osobę wstęp na warsztaty | 35 zł za osobę wstęp na warsztaty i wystawy CNE

flaga Unii Europejskiej i napis Dofinansowano przez Unię Europejską

Finansowane ze środków Unii Europejskiej w ramach programu Horyzont Europa, w związku z realizacją projektu „Interaktywna wystawa FOOD 2030”.