Kup bilet
Centrum Nauki Experyment
poniedziałekZamknięte
wtorek9:00 — 18:00
środa9:00 — 18:00
czwartek9:00 — 18:00
piątek9:00 — 18:00
sobota10:00 — 19:00
niedziela10:00 — 19:00
1 stycz.Zamknięte
3 luty9:00 — 18:00
10 luty9:00 — 18:00
17 luty9:00 — 18:00
24 luty9:00 — 18:00
19 kwiec.9:00 — 15:00
20 kwiec.Zamknięte
21 kwiec.Zamknięte
19 czerw.Zamknięte
20 czerw.9:00 — 19:00
21 czerw.9:00 — 19:00
22 czerw.9:00 — 19:00
12 wrzes.Zamknięte
30 grudz.9:00 — 18:00
31 grudz.9:00 — 15:00
1 wrzes. - 12 wrzes.Zamknięte
Zaplanuj wizytę
Centrum Nauki Experyment
poniedziałekZamknięte
wtorek9:00 — 18:00
środa9:00 — 18:00
czwartek9:00 — 18:00
piątek9:00 — 18:00
sobota10:00 — 19:00
niedziela10:00 — 19:00
1 stycz.Zamknięte
3 luty9:00 — 18:00
10 luty9:00 — 18:00
17 luty9:00 — 18:00
24 luty9:00 — 18:00
19 kwiec.9:00 — 15:00
20 kwiec.Zamknięte
21 kwiec.Zamknięte
19 czerw.Zamknięte
20 czerw.9:00 — 19:00
21 czerw.9:00 — 19:00
22 czerw.9:00 — 19:00
12 wrzes.Zamknięte
30 grudz.9:00 — 18:00
31 grudz.9:00 — 15:00
1 wrzes. - 12 wrzes.Zamknięte
Zaplanuj wizytę
Archiwalne
Wyprzedane

Warsztaty dla dorosłych. Szybki przelew wiedzy

Czy kawa to tylko poranny rytuał? Podczas kolejnej odsłony Warsztatów dla dorosłych przyjrzycie się temu napojowi również od innej strony – sensorycznej, biochemicznej, a nawet odrobinę analitycznej. Rozłożycie kawę na czynniki pierwsze, sprawdzając, jak jakość ziarna, warunki upraw, sposób obróbki i technika parzenia wpływają na smak oraz jak kofeina działa na organizm. Zapraszamy na kawę – dosłownie ­­– 15, 22 i 29 sierpnia!

Pierwszą część spotkania poprowadzi ekspert w dziedzinie kawy, właściciel kawiarni, barista – Andrzej Struś, który z przyjemnością podzieli się z Wami swoją wiedzą dotyczącą rodzajów kawy, sposobów jej parzenia oraz próbowania (cupping). W drugiej części edukatorzy przeprowadzą z Wami eksperyment, by sprawdzić, jak ten napój wpływa na wchłanianie żelaza oraz jaki ma wpływ na nasz organizm.

podczas warsztatów dowiecie się m.in.

  • jak odróżnić kawę speciality od produkowanej przemysłowo
  • jakie są gatunki i odmiany kawy oraz jak stopień palenia oraz sposób parzenia wpływa na smak napoju
  • jak wygląda profesjonalny cupping
  • dlaczego kawa nie zawsze nas pobudza
  • jak kawa wpływa na nasze zdrowie i układ nerwowy

wiek 18+
termin 15, 22 i 29 sierpnia 2025 | godzina 17:00
czas ok. 90 minut
bilety 25 zł

dofinansowanielogotypy: Ministerstwo Nauki i Szkolnictwa Wyższego i Społeczna Odpowiedzialność NaukiProjekt Science UP! Dorosły w Centrum jest dofinansowany ze środków budżetu państwa, przyznanych przez Ministra Nauki w ramach Programu Społeczna Odpowiedzialność Nauki II.

dostępność Jesteś osobą z niepełnosprawnością? Sprawdź informacje na stronie Experyment bez barier. Jeśli potrzebujesz wsparcia, skontaktuj się z nami, wysyłając maila pod adres [email protected]. Zajęcia odbywają się na parterze.