Jak powstają różne rodzaje piwa? Czy produkcja lagerów przebiega tak samo jak w przypadku IPA? Podczas naszego 90-minutowego spotkania z większym zrozumieniem spojrzycie na procesy, których efekty kryją się w zakapslowanej butelce. Jeśli chcecie uzyskać odpowiedzi na pytania związane z browarnictwem, zapraszamy na warsztaty dla dorosłych Ferment w kuflu 25 lipca oraz 1 i 8 sierpnia!
podczas warsztatów m.in.
- poznacie wszystkie etapy produkcji piwa: od zacierania i działania enzymów, przez filtrację, aż po leżakowanie
- przeprowadzicie eksperymenty z cukrami i weźmiecie pod mikroskop drożdże, które wykonują tytaniczną pracę w fascynującym procesie fermentacji
- ocenicie wybrane próbki oraz dokonacie fizykochemicznych obserwacji różnych stylów piwnych
wiek 18+
termin 25 lipca; 1 sierpnia; 8 sierpnia | godzina 17:00
czas ok. 90 minut
bilety 25 zł
Odkryj, zrozum, zachwyć się – przyjdź do Experymentu!
Warsztaty zostały przygotowane we współpracy z renomowanym gdyńskim browarem restauracyjnym.
dofinansowanieProjekt Science UP! Dorosły w Centrum jest dofinansowany ze środków budżetu państwa, przyznanych przez Ministra Nauki w ramach Programu Społeczna Odpowiedzialność Nauki II.