Kup bilet
Centrum Nauki Experyment
poniedziałekZamknięte
wtorek9:00 — 18:00
środa9:00 — 18:00
czwartek9:00 — 18:00
piątek9:00 — 18:00
sobota10:00 — 19:00
niedziela10:00 — 19:00
1 stycz.Zamknięte
30 grudz.9:00 — 18:00
31 grudz.9:00 — 15:00
Zaplanuj wizytę
Centrum Nauki Experyment
poniedziałekZamknięte
wtorek9:00 — 18:00
środa9:00 — 18:00
czwartek9:00 — 18:00
piątek9:00 — 18:00
sobota10:00 — 19:00
niedziela10:00 — 19:00
1 stycz.Zamknięte
30 grudz.9:00 — 18:00
31 grudz.9:00 — 15:00
Zaplanuj wizytę
Wyprzedane

Warsztaty dla dorosłych. Akcja fermentacja

Kiszenie to jedna z najstarszych metod konserwacji żywności. Pierwsze wzmianki o fermentowanych produktach pochodzą sprzed 9000 lat i dotyczą fermentacji ryb w Skandynawii. I choć obecnie potrafimy konserwować jedzenie na wiele innych sposobów, to wciąż kiszonki są powszechne w kuchniach wielu zakątków świata. Sprawdźcie razem z nami, jakie procesy zachodzą w produktach podczas kiszenia! Akcja fermentacja – startujemy! Na warsztatach dla dorosłych widzimy się 10 i 24 stycznia w Experymencie!

w naszym laboratorium m.in.

  • sprawdzicie, jaką funkcję w procesach biotechnologicznych odgrywają flokulanty
  • przyjrzymy się mikrobiocie wybranych fermentowanych produktów spożywczych
  • zaprogramujecie pompę do własnego bioreaktora

wiek 18+
termin 10 i 24.01.2025 | godz. 17:00
czas ok. 90 minut
bilety 25 zł