Kup bilet
Centrum Nauki Experyment
poniedziałekZamknięte
wtorek9:00 — 18:00
środa9:00 — 18:00
czwartek9:00 — 18:00
piątek9:00 — 18:00
sobota10:00 — 19:00
niedziela10:00 — 19:00
1 stycz.Zamknięte
30 grudz.9:00 — 18:00
31 grudz.9:00 — 15:00
Zaplanuj wizytę
Centrum Nauki Experyment
poniedziałekZamknięte
wtorek9:00 — 18:00
środa9:00 — 18:00
czwartek9:00 — 18:00
piątek9:00 — 18:00
sobota10:00 — 19:00
niedziela10:00 — 19:00
1 stycz.Zamknięte
30 grudz.9:00 — 18:00
31 grudz.9:00 — 15:00
Zaplanuj wizytę

Śniadanie mistrzów. Otwarcie wystawy CLEVERFOOD for everyone

Już 1 lutego w Centrum Nauki Experyment zostanie otwarta  wystawa CLEVERFOOD for everyone – będzie to pierwsza okazja, by zobaczyć na terenie Polski ekspozycję stworzoną przez zespół ekspertów z Ecsite (Europejska sieć centrów nauki i muzeów), pod kierownictwem renomowanego Centro Ciência Viva z Lizbony. Gdyńskie Centrum jako jedyne w naszym kraju będzie prezentować CLEVERFOOD for everyone w swoich przestrzeniach. Wystawa zostanie zainaugurowana wydarzeniem pod tytułem Śniadanie mistrzów, które ruszy o godzinie 11:00. Zapraszamy!

Na pierwszy dzień lutego zaplanowaliśmy wydarzenie, podczas którego m.in. będziecie mogli wziąć udział w pokazie gotowania na żywo przygotowanym przez Helę Kłobucką, zwyciężczynię MasterChef Junior 2022, spotkać się z naukowcami, dietetykami, restauratorami i oczywiście z edukatorami Experymentu.

program Śniadania mistrzów | 01.02.2025

11:00-11:20 wystawa CLEVERFOOD for everyone Oficjalne otwarcie

Oktawia Gorzeńska – wiceprezydentka miasta Gdynia, Rosalia Vargas – dyrektorka Ciência Viva, Alicja Harackiewicz – dyrektorka Centrum Nauki Experyment

11:30-12:10 scena CNE Livecooking – 1. odsłona

Hela Kłobucka – zwyciężczyni MasterChef Junior 2022

12:15-13:15 sala B FoodExp – zrównoważona gastronomia. 15-minutowe prelekcje

Atelier Smaku, ELIKSIR Restaurant & Cocktailbar, Restauracja Biały Królik, Uniwersytet Morski w Gdyni

13:30-14:15 scena CNE Livecooking – 2. odsłona

Hela Kłobucka – zwyciężczyni MasterChef Junior 2022

14:20-14:40 sala B FoodExp – spotkanie na temat diety planetarnej

dr Magdalena Pieszko – Gdański Uniwersytet Medyczny

14:20-14:55 sala B FoodExp – otwarty dostęp do stanowisk

Atelier Smaku, ELIKSIR Restaurant & Cocktailbar, Restauracja Biały Królik, Uniwersytet Morski w Gdyni

15:00-15:45 scena CNE Livecooking – 3. odsłona

Hela Kłobucka – zwyciężczyni MasterChef Junior 2022

11:00-16:00 sala D orkiestra warzywna

stwórzcie własne instrumenty wyłącznie z warzyw! | edukatorzy CNE

11:00-16:00 wystawy CNE strefa ScienceCom

Instytut Rozrodu Zwierząt i Badań Żywności PAN, przedstawiciele Studenckiego Koła Naukowego Żywienia Klinicznego i Dietetyki GUMed

Więcej informacji na temat wystawy CLEVERFOOD for everyone można znaleźć TUTAJ

Finansowane ze środków Unii Europejskiej w ramach programu Horyzont Europa, w związku z realizacją projektu „Interaktywna wystawa FOOD 2030”.