Kup bilet
Centrum Nauki Experyment
poniedziałekZamknięte
wtorek9:00 — 18:00
środa9:00 — 18:00
czwartek9:00 — 18:00
piątek9:00 — 18:00
sobota10:00 — 19:00
niedziela10:00 — 19:00
1 stycz.Zamknięte
3 luty9:00 — 18:00
10 luty9:00 — 18:00
17 luty9:00 — 18:00
24 luty9:00 — 18:00
30 grudz.9:00 — 18:00
31 grudz.9:00 — 15:00
Zaplanuj wizytę
Centrum Nauki Experyment
poniedziałekZamknięte
wtorek9:00 — 18:00
środa9:00 — 18:00
czwartek9:00 — 18:00
piątek9:00 — 18:00
sobota10:00 — 19:00
niedziela10:00 — 19:00
1 stycz.Zamknięte
3 luty9:00 — 18:00
10 luty9:00 — 18:00
17 luty9:00 — 18:00
24 luty9:00 — 18:00
30 grudz.9:00 — 18:00
31 grudz.9:00 — 15:00
Zaplanuj wizytę

Przepis na… Zdrowie z korzeni

Przepis na… Zdrowie z korzeni to powrót do źródeł w trzech wymiarach. Podczas wydarzenia odkryjemy, jak dawniej kształtowały się smaki i tradycje, sięgając do historii i antropologii kuchni polskiej. Spojrzymy też na substancje pozyskiwane m.in. z korzeni, takie jak adaptogeny (w tym ashwagandha), które są obiecującą grupą substancji naturalnych, mogących wspomagać zdrowie fizyczne i psychiczne. Wreszcie, docenimy korzenie jako warzywa – podstawę kuchni wegetariańskiej, pełnej smaku i wartości odżywczych. Spotkajcie się z nami 25 kwietnia od 18:30 w Experymencie!

Przepis na… to nowy, wieczorny format, który składa się z dwóch wykładów przedzielonych pokazami lub warsztatami. W drugiej edycji do współpracy zaprosiliśmy dr Magdalenę Tomaszewską-Bolałek z Uniwersytetu SWPS – orientalistkę, specjalistkę od turystki i dyplomacji kulinarnej, marki narodowej i marketingu miejsc, dr Annę Rychter z Dietetyki #NieNaŻarty, a także specjalistów od kuchni roślinnej z Atelier Smaku – Jolę Słomę i Mirka Trymbulaka.

Więcej szczegółów oraz program wydarzenia zaprezentujemy wkrótce!

wiek 18+
termin 25 kwietnia 2025 | godz. 18:30
bilety 35 zł | 15 zł z Kartą Senior Plus

flaga Unii Europejskiej i napis Dofinansowano przez Unię Europejską

Finansowane ze środków Unii Europejskiej w ramach programu Horyzont Europa, w związku z realizacją projektu „Interaktywna wystawa FOOD 2030”.